نماینده رئیسجمهور در سیاستهای توسعه دریامحور با انتقاد از نگاه دولتی در توسعه تأکید کرد: دولت چهاردهم هیچ طرح دولتی آغاز نخواهد کرد و تمام پروژهها به بخش خصوصی واگذار میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، علی عبدالعلیزاده، نماینده رئیسجمهور در هماهنگی اجرای سیاستهای کلی توسعه دریامحور و سواحل مکران شامگاه سه شنبه در نشست بررسی ظرفیتها و راهکارهای عملی مشارکت استان یزد در توسعه سواحل مکران اظهار کرد: یکی از آسیبهای جدی در مسیر توسعه کشور طی سالهای گذشته، تکیه بیش از حد بر نگاه دولتی بوده است.
وی خاطرنشان کرد: از ابتدای انقلاب، بسیاری از مسئولان تصور میکردند که توسعه بر عهده دولت است و به همین دلیل، تمام اقدامات را به دولت واگذار میکردند؛ در حالی که تجربه نشان داد این مسیر ناکارآمد است.
عبدالعلیزاده با اشاره به تجربیات گذشته گفت: در مجلس دوم نیز تأکید داشتیم که بهجای بودجهریزی برای راههای روستایی، باید اقتصاد روستا تقویت شود تا مردم خود برای رفاهشان تصمیم بگیرند. اما تفکر توزیع کوپن نفتپایه، مانع این رویکرد شد.
وی بیان کرد: نگاه حاکم حتی صنایعدستی را نیز جدی نگرفت، در حالی که ما خواستار حمایت از این حوزه بهعنوان صنعتی مردمی بودیم؛ ولی برخی مسئولان آن را بیاثر میدانستند و درآمد حاصل از نفت را بر آن ترجیح میدادند.
نماینده رئیس جمهور در توسعه سواحل مکران افزود: همین تفکر موجب شد بازار سرمایه بهجای خدمت به توسعه، به جبران کسری بودجه دولت تبدیل شود و توسعه واقعی قربانی نگاه دولتی شود.
وی با اشاره به پیگیری توسعه دریامحور در دولت سیزدهم گفت: تجربه جهانی بنادر خشک در دستور کار قرار گرفته و در حال حاضر سیرجان و مهریز از جمله گزینههای اصلی برای پشتیبانی بنادر هستند.
عبدالعلیزاده افزود: در مسیر توسعه باید توجه کنیم که «توسعه قربانی آب» نشود. باید با تأمین منابع جدید، هم آب صنایع را فراهم کنیم و هم جلوی فرونشست زمین را بگیریم. اگر اقدامی نکنیم، یزد در سالهای 2060 یا 2070 دیگر وجود نخواهد داشت.
نماینده رئیس جمهور در توسعه سواحل مکران با اشاره به لزوم استفاده از آبهای آزاد اظهار داشت: امروز عربستان بزرگترین آبشیرینکن جهان را راهاندازی کرده و کشورهای ساحلی در تلاشند از دریاهای آزاد آب برداشت کنند. ایران نیز باید با انتقال آب خلیجفارس و دریای عمان، علاوه بر توسعه، سفرههای زیرزمینی را احیا کند.
وی ادامه داد: این احیا نه از طریق تزریق مستقیم، بلکه با توسعه فضای سبز و تغذیه طبیعی سفرهها انجام شود تا فرونشست زمین مهار شود.
عبدالعلیزاده با تأکید بر امنیت بالای کشور و بهویژه استان سیستان و بلوچستان گفت: قوم بلوچ، مردمی وطنپرست، باسواد و با تحلیل هستند و ساخت شش پتروشیمی در منطقه، نشانه امنیت آن است.
نماینده رئیس جمهور در توسعه سواحل مکران با اشاره به جایگاه ژئوپلیتیک چابهار افزود: اگر این بندر به ریل سراسری متصل شود، محمولههای وارداتی در 22 روز به اروپا میرسند، در حالیکه حمل دریایی آنها 45 روز زمان میبرد. این یعنی صرفهجویی 30 درصدی در هزینه و زمان.
وی خاطرنشان کرد: در فاز نخست توسعه مکران، ایجاد بندری با ظرفیت 500 میلیون تن در دستور کار است که میتواند به هاب اصلی منطقه تبدیل شود. عمق 60 تا 80 متری آب در این منطقه، امکان تخلیه بار توسط بزرگترین کشتیهای جهان را فراهم میکند.
عبدالعلیزاده تأکید کرد: استان یزد باید نقش خود در توسعه سواحل مکران را تعریف کند و با تنظیم سندی دقیق، در سطح کارشناسی از آن دفاع کرده و در اجرای آن مشارکت داشته باشد.
نماینده رئیس جمهور در توسعه سواحل مکران با اشاره به رویکرد دولت چهاردهم گفت: در این دولت هیچ طرحی با منابع دولتی آغاز نخواهد شد. تمامی پروژهها باید توسط بخش خصوصی انجام گیرد و مردم نقشآفرین و بهرهبردار اصلی توسعه کشور خواهند بود.
انتهای پیام/781