رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد با اشاره به ظرفیتهای منحصربهفرد این استان، از جایگاه دوم یزد در سرانه تولید بدون نفت کشور و پایینترین نرخ بیکاری مردان در سطح ملی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، مجید دهقانیزاده رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد شامگاه سهشنبه در نشست بررسی ظرفیتها و راهکارهای عملی مشارکت استان یزد در توسعه سواحل مکران اظهار کرد: استان یزد با وجود اینکه تنها حدود یک و نیم درصد از جمعیت کشور را در اختیار دارد، هشتمین استان وسیع کشور بوده و چهار درصد از وسعت ایران را به خود اختصاص داده است.
وی تصریح کرد: متوسط رشد جمعیت استان یزد بالاتر از میانگین کشوری است و همین موضوع، چشمانداز توسعه منابع انسانی در استان را برجستهتر میسازد.
دهقانیزاده بیان کرد: یزد به لحاظ سرانه تولید ناخالص داخلی بدون احتساب نفت، رتبه دوم کشور را دارد و این جایگاه، اهمیت ویژه این استان را در اقتصاد ملی نشان میدهد.
وی با اشاره به ساختار اقتصادی استان گفت: یزد استانی صنعتی و معدنی است و نسبت شاخصهای صنعتی و معدنی آن نسبت به میانگین کشوری بهمراتب بالاتر است. همچنین سهم این دو حوزه در اشتغال استان، نقش پررنگتری نسبت به سایر بخشها دارد.
دهقانیزاده افزود: نرخ بیکاری استان یزد بهطور کلی حدود پنج درصد است و در میان مردان با نرخ 3.3 درصد، یزد پایینترین نرخ بیکاری مردان در کشور را داراست.
وی تأکید کرد: مهمترین مزیت رقابتی استان یزد نیروی انسانی توانمند، متخصص و باانگیزه است که در کنار سایر ظرفیتها، محور اصلی توسعه استان به شمار میرود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد با اشاره به مزیتهای اقلیمی و طبیعی استان گفت: یزد بهعنوان بهشت انرژی خورشیدی شناخته میشود و تنها بافت ثبت جهانیشده در کشور متعلق به شهر یزد است که جایگاه ویژهای در صنعت گردشگری دارد.
دهقانیزاده خاطرنشان کرد: یزد در حوزه فعالیتهای معدنی بدون نفت نیز جایگاه دوم کشور را دارد و این مسئله نقش مهمی در تقویت اقتصاد غیرنفتی استان ایفا میکند.
وی در ادامه به چالشهای اساسی استان اشاره کرد و گفت: مهمترین مسئله استان یزد موضوع آب است که هم به لحاظ کمی و هم کیفی با محدودیتهای جدی مواجه هستیم. یکی از پیامدهای این مسأله، فرونشست زمین در مناطق مختلف استان است.
دهقانیزاده افزود: محور مهریز ـ عقدا که بخش مهمی از توسعه استان در آن متمرکز است، با خطر جدی فرونشست روبهروست که باید بهعنوان چالش جدی مورد توجه قرار گیرد.
وی اظهار کرد: جمعیت اتباع خارجی ساکن استان یزد نیز از دیگر مسائل مهم است. بر اساس آمارهای رسمی، حدود 140 هزار نفر از اتباع در این استان حضور دارند، اما آمارهای غیررسمی حاکی از جمعیتی بیش از این تعداد است.
دهقانیزاده با اشاره به اینکه 42 درصد از بیمهشدگان تأمین اجتماعی استان یزد از سایر استانها هستند، بیان کرد: با تکمیل واحدهای نیمهتمام صنعتی در یزد، این آمار قطعاً افزایش خواهد یافت.
وی در پایان با اشاره به اهمیت رویکرد اقتصاد دریامحور در برنامه «یزد پایدار» گفت: مطالعات و برنامهریزیهای ویژهای در این حوزه صورت گرفته است. از جمله این برنامهها میتوان به امکانسنجی ایجاد اسکله اختصاصی یزد در سواحل مکران و تبدیل دهکده لجستیک مهریز به پایگاه پشتیبانی بنادر جنوبی کشور اشاره کرد.
انتهای پیام/781